Wat is Black Friday?

Black Friday is in Amerika de dag na Thanksgiving en tijdens deze day-after is het al jaren een traditie dat Amerikaanse koopjesjagers massaal naar hun favoriete winkels gaan om te profiteren van de extreme Black Friday Deals. Er worden spectaculaire kortingen gegeven op een heel breed aanbod producten, waardoor het aantal mensen dat hierop af komen gigantisch is. Er zijn zelfs verhalen bekend dat er voor de winkels overnacht wordt zodat er niks van de actie gemist wordt.

De term “Black Friday” komt de Amerikaanse stad Philadelphia en werd rond 1965 voor het eerst gebruikt om te verwijzen naar de enorme verkeersdrukte in en rond die stad op de dag na Thanksgiving. Sinds enkele jaren zien we ook dat Black Friday Nederland heeft bereikt. Het afgelopen jaar zijn er ook in Nederland weer verkooprecords gebroken en de verwachting is dat dit tijdens Black Friday Nederland 2018 wederom het geval zal zijn. Dit gebeurt echter meer online dan offline. Dat zien we terug in het groeiende aantal Black Friday Deelnemers, bekijk hier het overzicht : Black Friday Deelnemers.

Naast de vraag “wat is black friday?”, is er natuurlijk ook nog de “wanneer” vraag: Wanneer is Black Friday?

Black Friday Online


Black Friday Nederland

Het meest ideale overzicht, alle deelnemende webshops ingedeeld op categorie : Deelnemende webshops

Het aantal deelnemende webshops en winkels is de afgelopen sterk toegenomen. Zo waren er in 2012 nog maar een handje vol, en zagen we dat er vorig jaar zo’n 120 grote webshops actief waren tijdens de Black Friday. Tijdens Black Friday Nederland 2018 zijn de verwachtingen hoog en wordt er al vanuit gegaan dat er zeker 150 tot 200 middel grote- en grote webshops zullen zijn die acties hebben klaarzet voor Black Friday op vrijdag 23 november 2018. Profiteer nu ook van extreme en spectaculaire kortingen en klik door naar je favoriete webshops. Veel shop plezier!

We houden je op de hoogte van alle Black Friday Acties!
Informeer mij tijdens Black Friday over de beste aanbiedingen.